Verhaal van de dag

Slechte dag//..

Gisteren schreef ik; De meeste mensen zien van mij veel leuke, gezellige, smakelijke, reislustige dingen op Facebook en Instagram. Nu kan ik ook echt zeggen, dat ik een heel leuk leven heb. Maar dat neemt niet weg, dat ik ook weleens een slechte dag heb. Ben tenslotte ook maar een mens. En met het rijtje: MS, diabetes en smetvrees, is het weleens stormachtig in mijn hoofd. Zoals vandaag….. ,net zoals de storm vandaag over Nederland raast.

Ik ben veranderd sinds de verbouwing vorig jaar. Vijf weken lang, 6 dagen in de week, half 6 opstaan en volk over de vloer. Gast voelen in eigen huis. (hoe gezellig die gasten ook waren hoor, hebben ook een hoop lol gehad), het bracht mij ook een hoop onrust en stress. Heb in die tijd veel te weinig kunnen rusten, lichamelijk een knauw gekregen en ik heb er psychisch toch wel een klein traumaatje door gecreëerd. In de zin van: soms kan alles omtrent klusjes, spullen bezorgen, steeds mensen in huis, mij aanvliegen en stress bezorgen.

Vandaag heb ik een onrustige dag, (misschien komt het door de storm), ik dacht goed op te zijn gestaan, maar dan gebeuren er weer onverwachtse dingen, loopt m’n plan niet zo lekker, zit ik weer snel in de piekerstand, loert de angst weer om de hoek, mediteren lukte niet goed. Uiteindelijk zit je in een negatieve spiraal. Ik weet dat je dat zelf heel veel in de hand hebt, je brein kan nl alle kanten met je op. Afgelopen woensdag heb ik weer een neurofeedback sessie gehad om alle negatieve verbindingen in mijn brein, weer eens een andere kant op te sturen. Nieuwe verbindingen maken.

Wat is neurofeedback?

Neurofeedback (NFB), ook wel neurotherapieneurobiofeedback of EEG-biofeedback (EEGBF) genoemd, is een therapie waarbij de hersengolfactiviteit wordt omgezet in beelden, geluiden of trillingen. Met behulp van deze “feedback” zou men via operante conditionering de eigen hersenactiviteit kunnen beïnvloeden. Bepaalde soorten hersengolven hangen namelijk rechtstreeks samen met bepaalde hersenactiviteiten. Zo blijken de trage corticale golven, ofwel de slow cortical potentials (SCP), verband te houden met slaap en ontspanning, terwijl de snellere bètagolven juist duiden op concentratie. De bedoeling van neurofeedback is om de golven die met een bepaalde klacht verband houden te onderdrukken en de golven die de klacht verminderen juist te versterken.

Ik vind het een interessante materie. Heb er ook veel baat bij. Er zijn al zoveel dingen, die me makkelijker af gaan sinds de sessies. Maar….er blijven altijd momenten dat je even terugvalt. En dat gebeurd bij mij meestal als ik te weinig rust, veel onverwachtse dingen heb, te druk heb en te weinig voor mezelf kies. Vandaag heb ik wel mezelf op nummer 1 gezet en gekozen om even alleen te zijn. Mindful of mindfull? Tijd om te mediteren. Bert en Maurice waren op het werk en ik….. me-myself-and I. En dat was oké!

Het einde komt in zicht met al het klussen, inrichten enzovoort. We gaan het voorjaar in. Tijd om weer te genieten van alles, binnen & buiten, hopelijk weer snel met familie en vrienden. Wat heb ik daar een behoefte aan. Ik kijk uit naar de weekendje weg met de camper en alle gezelligheid. Dat geeft t koppie weer positieve energie. En daar gaan we voor…..

Liefs Ingrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *