Verhaal van de dag

Tel je zegeningen één voor één…

Als mens hebben we vaak de neiging om te blijven hangen in dingen die niet lukken of niet te bereiken zijn, zijn we soms ontevreden en misschien weleens een beetje ondankbaar. Is voor sommige mensen het glas vaker half leeg dan halfvol, zijn we kritisch over, tegen en mét elkaar, laten we ons humeur afhangen van het sombere weer, kijken we naar wat de ander heeft, oordelen en veroordelen we, maar als we nu eens terug gaan naar de basis en eens kijken wat we allemaal wél hebben, wél kunnen, wél doen!

Ik heb net een meditatie gedaan over Dankbaarheid vanuit de Meditation Moments app van Michael Pilarczyk. Ik heb een abonnement op zijn app en heb zoveel keuzes in soorten en lengtes van meditaties. Vandaag koos ik een korte meditatie om de dag te starten vanuit dankbaarheid. Het is een moment van rust, een moment van bewustwording. Even je gedachten laten gaan, even je zorgen en stress kwijtraken.

Mijn gezondheid laat weleens wat te wensen over, want met Multiple Sclerose, diabetes, smetvrees, hartritmestoornissen en netelroos, heb ik toch best wel een aardig lijstje. Los van alle zorgen, stress en hectiek in mijn leven, heb ik heel veel om dankbaar voor te zijn en houdt mijn positieve mindset mij al jaren op de been. Wat zou ik zijn, zonder die positiviteit? Ik ben een optimist, bij mij is het glas halfvol, bekijk het veelal van de zonnige kant (wees gerust; ik ben ook weleens somber hoor), laat me niet (meer) leiden uit angst, probeer alles te relativeren, ben een gevoelsmens maar waar nodig ook nuchter, beide beentjes op de grond, trek mijn eigen plan, laat me niet (meer) beïnvloeden door anderen, ga uit van mijn intuïtie dan kom ik altijd waar ik wezen moet.

En ook ik heb het echt wel de nodige ups en downs, voel me de ene dag beter dan de andere, maak ook weleens ruzie of oordeel ook weleens te snel. Nét een echt mens. Maar in de basis zit het goed, ben ik een vrolijk, optimistisch en gelukkig mens. Ben een heel dankbaar mens, dankbaar voor mijn 3 lieve kinderen en 3 bonus kinderen, alle aanhang, dankbaar voor mijn lieve zorgzame fantastische man (en wat heeft hij soms moeite met mijn ziekzijn) en wat maakt mijn ziekzijn sommige situaties ook lastig. Toch weten wij, alles er uit te halen wat erin zitten. Leven we vooral in het NU en wachten we niet met onze dromen tot later! Want je weet nu eenmaal niet hoe mijn ziekte zich gaat ontwikkelen. Daarom genieten wij nu intens van elkaar, ons gezin, onze familie, onze vrienden en alle leuke dingen die we doen en ondernemen.

We hebben wensen en dromen. Dromen voor de toekomst. De mogelijkheid om die dromen waar te maken. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor anderen. Dankbaar ben ik, dat we ook dát kunnen doen. Niet alleen zelf genieten, maar ook anderen laten genieten. Geven, niet alleen nemen. Dat voelt goed. En dat maakt je ook weer een dankbaar mens!

Tel al je zegeningen één voor één…. eigenlijk een tekst uit een bijbels lied, maar daarnaast voor mij ook een andere bewoording voor Dankbaarheid.

Ik ben dankbaar……. voor mijn ontzettend lieve, zorgzame man, die een geweldige vader is voor zijn én mijn kinderen. Ik ben dankbaar…. voor mijn lieve kinderen en bonuskinderen die ons gezin zo mooi en liefdevol maken. Ik ben dankbaar… voor mijn ouders, dat zij er beide nog zijn en ondanks gezondheidsproblemen nog zo fijn genieten van het leven. Ik ben dankbaar… voor mijn schoonouders, verdere familie, vrienden. Ik ben dankbaar… voor het mooie leven dat ik mag leiden. Ik ben dankbaar… dat ik in Nederland woon en alles vanuit vrijheid mag doen. Ik ben dankbaar… dat ik mag schrijven. Ik ben dankbaar… dat ik mag zijn wie ik ben. Ik ben dankbaar…. voor zoveel meer. Tel al je zegeningen één voor één. Het zijn er meer dan je soms denkt!

Liefs Ingrid

4 Reacties

 • Marian

  Dat heb je weer mooi verwoord!
  Ik ben dankbaar dat ik je heb leren kennen, dat je mijn vriendin bent, altijd voor mij klaar staat en dat we samen zo heerlijk kunnen genieten van álles.
  Ik bewonder je doorzettingskracht en positiviteit.
  Veel liefs

  • ingridschrijft

   En dat is geheel wederzijds!!! Sinds de mavo tijd, zijn wij elkaar nooit uit het oog verloren. Vriendinnen in lief en leed. Klaarstaan voor elkaar. Zoals als jij ook voor mij doet. En al die keren dat je weer uit Drenthe komt om bij mij te komen bloemschikken, tuinieren, fröbelen. De logeerweekendjes bij ons. Kletsen, kletsen en nog eens kletsen, dat kunnen wij. Daar waar we eindigen, beginnen we gewoon de volgende keer weer. Spelletjes. Dagjes er op uit. Dat zouden we vorig/dit weekend ook gaan doen, maar nu komen jullie gezellig naar ons toe vanwege mijn ziekenhuisopname morgen. Ik ben dankbaar dat jij al zolang mijn vriendin bent en hoop er nog vele jaren er aan vast te mogen plakken. Tot zaterdag!

 • Esther

  Hoi Ingrid,

  Dankjewel voor je mooie woorden, het geeft mij op dit moment veel steun! Inderdaad, tel je zegeningen, ook al is dit niet altijd even makkelijk.

  Op dit moment ben ik in het ziekenhuis voor alweer mijn 4e gift Ocrevus. Wij zijn dus inderdaad lotgenoten, voor zowel de MS als de diabetes.
  Zo’n dag in het ziekenhuis duurt erg lang, en dan google je nog maar even verder. Zodoende kwam ik op jouw blog terecht en ik vind het fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die dit mee moet maken (ook al gun ik het jou of een ander deze ziektes absoluut niet!!).

  Ik wens jou veel succes toe en hoop dat de Ocrevus ook bij jou nog lang blijft werken!! Wie weet tot een volgende keer online!!

  Groetjes,

  Esther

  • ingridschrijft

   Hallo Esther,

   Sorry voor mijn heel erg late reactie. Wij zaten hier nl vorig jaar juni tm augustus in een verbouwing en zijn na 3 maanden rust weer verder gegaan. Dus vaak een schilder of een timmerman in huis. Nu weer de laatste loodjes en hopelijk alles begin/half maart klaar.

   Maar wat leuk om te lezen, dat je mijn Blog hebt gevonden. Ik dacht altijd: dat gaat niemand lezen. Toch wel. Wat fijn dat je er steun uit kunt halen, dat is ook de bedoeling van mijn Blog. In de eerste plaats om t van mezelf af te kunnen schrijven, mensen te bereiken en als t ook nog eens mensen gaat helpen, dan heb ik mijn doel bereikt. Ik zal binnenkort weer wat vaker nieuwe verhalen plaatsen. Blijf t gerust lezen. En als je vragen hebt; je weet me te vinden.

   Groetjes Ingrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *