Verhaal van de dag

Corona en het “normale” leven..

De weken vliegen voorbij, thuisblijven doen we nog heel serieus. Zo ook het handen wassen en de 1,5 meter afstand. Ontmoeten soms weer onze vrienden. Maar nu er steeds meer open gaat, krijg ik ook weer de normale afspraken met de nagelstyliste, schoonheidsspecialiste en volgende week de kapper. Ga ik wel, ga ik niet? Maar…ze beloven me allemaal te werken volgens de regels van het RIVM en hebben serieuze maatregelen genomen. Ik wil vertrouwen in de mensheid hebben, dus ik heb afgelopen week heerlijk mijn nagels laten doen, genoten van een heerlijke schoonheidsbehandeling en straks heb ik na maanden weer een coachings gesprek op locatie. Langzaam aan komt het “normale” leven weer een beetje terug en wat ben ik daar blij om.

En vandaag laten wij diverse monteurs komen. Sinds enkele maanden werkt de oven niet meer goed op hetelucht en gaat de klep van de vaatwasser niet meer helemaal open en helaas stopte deze er helemaal mee vorige week. Na een week met de hand afwassen, zijn we blij dat vandaag de monteur langs komt ( die hadden we vanwege het coronavirus al een paar keer uitgesteld). Al sinds onze vakantie zijn er 2 sloten van de voordeur kapot, maar we wilden op dat moment nog geen vreemde mensen over de vloer laten komen en met genoeg andere toegangsdeuren in ons huis, was dat ook niet direct nodig. Maar vanmiddag komt de slotenmaker. Sinds vorig weekend is doorspoelen van de wc in de hal niet meer mogelijk. Ook niet direct een probleem met 3 toiletten in huis, maar ook vandaag wordt ons gastentoilet nagekeken. Je hebt van die momenten dat alles kapot gaat en hoe onhandig is dat in de coronatijd?

In deze tijd besef je ineens wat een invloed zo’n coronavirus heeft. Je leven wordt ineens beperkt. Je blijft thuis. Zo min mogelijk contact met andere mensen. Maar wat als er dingen stuk gaan? Je hebt elkaar gewoon nodig. Niet alleen omdat zij onze problemen proberen op te lossen, maar niet te vergeten ook om alle bedrijven draaiende te houden. Er zijn nu zoveel bedrijven die er onder lijden, bedrijven die op randje van hun faillissement staan, bedrijven die al omgevallen zijn. Hoe zwaar is het voor de ZZP-ers, waar sommige inkomens volledig wegvallen? In deze tijd van corona besef je des te meer in welke luxe we leven, laat ons inzien wat we allemaal gewend zijn en hoe vanzelfsprekend alles is. En …. beseffen we heel goed wat vrijheid is. De vrijheid die ons nu wat wordt beperkt door een onverwachts vreselijk en voor vele zelfs een dodelijk virus. Het leven kan zomaar ineens anders zijn.

Laten we dankbaar zijn voor wat we hebben, mogen, kunnen! Beseffen dat we allemaal één zijn in een fase als deze. Samen staan we sterk! Samen kunnen we dit coronavirus overwinnen. Laten we elkaar helpen waar kan. Op naar het “normale” leven…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *