Verhaal van de dag

Reiki behandeling

Voor veel mensen is Reiki een ondefinieerbaar, hokuspokus, vreemd iets. Natuurlijk zijn sommige dingen niet pasklaar uit te leggen, maar als je er voor openstaat en het een kans geeft, zal je merken dat het leerzaam, verrijkend, ontspannend en verhelderend kan zijn. Voor mij is Reiki soms een zoektocht, maar vooral rustgevend. Een stukje dichterbij mezelf komen. Problemen herkennen en oplossen. Grenzen leren stellen. Uitzoeken waarom je zo denkt of je zo voelt. Waar komt dat vandaan en hoe los ik dat op. Met de behandelingen voel ik heel veel energie mijn lijf (vooral mijn hoofd) in stromen. Zie ik heel vaak een paars/lila kleur als in mijn ogen dicht heb. Krijg vaak tintelingen, kleine prikkelingen en soms voelt het alsof iemand aan mijn voeteneind staat en bovenop mijn wreef mijn voeten vastpakt. Terwijl mijn coach juist met mijn hoofd bezig is. En nee, ik maak geen grapje, dat is me namelijk al 3x overkomen. Zo’n realistisch gevoel dat er iemand mijn voeten pakt en toch zo onverklaarbaar. Misschien ook niet. Misschien bestaat er meer tussen hemel en aarde, wat wij nog niet weten. Voor mij is het in ieder geval een interessante materie en laat ik me graag behandelen door Jacqueline Rietveld. Een hele fijne, integere vrouw. Die goed kan luisteren, de juiste dingen uit je verhaal oppakt en daarmee aan de slag gaat. Ik heb vandaag mijn traject van 4 consulten á 2 uur afgesloten bij Avalon coaching in Ridderkerk. (www.avaloncoaching.nl). Het is misschien een investering, maar…. jouw lichaam en geest is ’t alles waard. Ik ben weer heel ontspannen teruggereden naar huis. Terugkijkend op mooie sessies en met een “onderhouds” afspraak voor in december, want ik vind het toch fijn om dit op zn tijd te blijven doen.

Liefs Ingrid

Wikipedia legt uit:

Reikibehandeling

Er wordt gesteld dat bij een reikibehandeling de reikibeoefenaar als intermediair optreedt, voor het doorgeven van universele levensenergie aan de ontvanger. Volgens beoefenaars vindt deze energie zelf haar weg door het lichaam en de geest van de ontvanger. De doorgegeven energie zou een voedende en harmoniserende werking hebben op energiebanen (nadi’s) en chakra’s. Het doorgeven van deze energie zou zowel kunnen plaatsvinden door directe handoplegging als op afstand. Dit doorgeven van energie zou een positieve invloed uitoefenen op disharmonie in ieder deel van het menselijk wezen. Het zou een alomvattende harmoniserende uitwerking hebben op alles waaraan energie ten grondslag ligt, zowel mensen, dieren, planten, objecten als situaties. Reiki wordt toegepast voor klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau, en eveneens ter versterking van gezondheid en welbevinden. De behandeling, ofwel handoplegging, wordt niet door alle aanhangers gezien als een geneeswijze, maar ook wel als een deugddoende ervaring zonder direct een behandeleffect op een eventuele ziekte of aandoening.

Energie

De energie waarmee men in de Reikimethode zegt te werken is volgens beoefenaars overal aanwezig en zou het fundament van de wereld zijn. Zij stellen dat energie zich op verschillende niveaus (emotioneel, mentaal en fysiek) manifesteert en als zodanig alle voorwerpen en wezens vormt. Gesteld wordt dat energiestromen in een lichaam geblokkeerd raken door bijvoorbeeld nog niet verwerkte negatieve ervaringen uit het verleden, met lichamelijke en geestelijke problemen als gevolg, en zijn zij in staat om deze blokkades door handoplegging op te heffen.
Reiki wordt in de westerse opvatting gezien als kosmische en niet als persoonlijke energie; beoefenaars zouden deze energie slechts doorgeven. Het vermogen om energie door te geven heeft volgens hen iedereen, zij het doorgaans nog slechts in geringe mate. Tijdens een ‘initiatie’ zouden kanalen waardoor de energie wordt doorgegeven worden heropend. De westerse opvatting staat in contrast met de originele opvatting van Reiki: daar is de kwaliteit van Reiki afhankelijk van de spirituele ontwikkeling en staat van zijn.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *