Verhaal van de dag

Hartritmestoornissen

Wat kan een mens aan, wat kan je lichaam hebben? Veel dus ! Naast mijn MS, waar je al de nodige klachten bij hebt, kreeg ik op 12 april een helse pijn van een niersteen aanval en wordt er per toeval bij een urineonderzoek een te hoge glucose ontdekt, blijk je Diabetes type 2 te hebben. En dan ben je de suikers aan het afbouwen, (krijg je afkickverschijnselen van de suikers), gebruik je de juiste suikervrije producten, let je op je eten en maak je dagelijks een wandeling van 4 km met dochterlief. Goed bezig dacht ik zo!

Toch had ik de afgelopen al wat kleine hartritmestoornissen. En die werden steeds erger. Ik ben gaan zoeken wat hiervan nu weer de trigger was. De vorige keer was het de prednisonkuur, maar nu kon ik alleen wijzen naar de Teiseirre siroop (ik kan nl niet tegen bepaalde zoetstoffen), dus de volgende dag alleen water met verse munt en citroen genomen. Toch bleven de hartrammels doorgaan. Na het eten heb ik eerst een harttabletje ingenomen en ben meteen naar bed gegaan. Mijn hart werd wat rustiger, maar in die nacht kon ik om 2 uur weer een harttabletje innemen.

De volgende morgen toch maar de huisarts gebeld en werd verzocht naar de praktijk te komen. Pure pech, geen connectie met de klachten niersteen, de diabetes of de medicatie. Dit kan zomaar gebeuren en ik ben er nu eenmaal gevoelig voor. Bloeddruk was goed, hartslag was goed, meteen even bloedsuiker geprikt en die was beduidend omlaag gegaan. Dus het medicijn werkt goed. En al mijn aanpassingen dragen natuurlijk ook hun steentje bij. Nu harttabletjes slikken zodra het weer begint. Wordt het langdurig, dan hartkastje, verder onderzoek, bloedverdunners of permanentere medicatie. Maar gisteren en vandaag een rustige dag qua hart en goed kunnen slapen. Dus hopelijk weer voorbij….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *