Multiple Sclerose

Ik kan nu niet achterblijven//..

Als mn dochter 10 weken moet revalideren in astmakliniek en beide zoons een life style aanpassing gaan doen dmv sport-en voedings begeleiding. De één om aan te komen, de ander om af te vallen.
Je kunt niet alleen supporten vanaf je stoel, dan moet je ook zelf laten zien dat je mee wilt doen!

En het is ook nodig. Het afgelopen coronajaar heeft ook mij passiever gemaakt. Sportscholen, fysiopraktijken, alles ging dicht en je zocht het alleen op bij pure noodzaak. Natuurlijk vond ik mezelf geen “noodzaak”, was t eigenlijk wel lekker rustig zo. Nam ik troost food om deze saaie coronatijd door te komen. De camperweekendjes maakten we gezellig met lekkere tapas, kaasjes en een wijntje. Oke, we wandelen dan wel meer dan thuis, dat is een mooie tegenhanger. Maar al met al, merk je wel dat je lichaam toe is aan “beter worden”.

Mijn controles bij de praktijkondersteuner voor mijn diabetes, waren wonderbaarlijk goed. Goede waardes, gewicht was hetzelfde gebleven, bloeddruk & cholesterol waren goed en er mocht zelfs 1 tablet af.

Mijn MS is stabiel (maar zeker nog heel vervelend), maar ik merk wel dat ik meer last heb van mijn benen, armen & handen. Stijfheid, krachtverlies, welke gerelateerd kan zijn aan de MS.
Daarnaast heb ik lange tijd last gehad van één knieband. En ook mijn rug laat te wensen over (dat heeft te maken met mijn overgewicht, want een dikke buik vasthouden is voor je rug best een zware taak).

Reden genoeg om mezelf ook weer eens aan te pakken. Maar dan wel met de juiste begeleiding, want als MS patiënt mag je niet te intensief sporten, geen crash diëten doen.
Ik ging navraag doen bij mijn laatste MS gerelateerde fysiotherapeut in Gorinchem.
Maar helaas werkte hij daar niet meer. Dat gaf mij meteen de mogelijkheid, om in Arkel zelf eens te gaan informeren. Lekker dichtbij. Zit bij huisartsenpraktijk en apotheek in het pand. Kan als ik wil lopend naartoe.

En zo sprak ik telefonisch met Kevin, welke aangaf dat ik welkom was en hij meer MS patiënten begeleid. Op dinsdag 3 augustus had ik om 09:00 uur mijn intakegesprek. Kevin zag behandelmogelijkheden en na mijn vakantie start ik met 2 keer per week trainen bij de fysio.

Want….. ik kan natuurlijk niet achterblijven!

Liefs Ingrid

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *