Verhaal van de dag

Diabetes type 2

Ik was er al jaren geleden op voorbereid . Grote kans op suikerziekte. Afgelopen vrijdag 17 april 2020 werd er tijdens een urinecontrole in verband met mijn niersteen, per toeval ontdekt dat de de glucose behoorlijk aan de hoge kant was. Ik werd meteen gebeld of ik naar de praktijk kon komen om bloedsuiker te prikken. Ik had toen al wel gegeten, maar daar zouden ze rekening mee houden. En inderdaad…. veel te hoge suiker. Of ik maandagochtend (vandaag dus) om 8 uur langs kon komen, om nuchter te prikken en dan nog 2x die dag om een curve te kunnen maken. Ik heb meteen bij thuiskomst een afspraak gemaakt met mijn diëtiste, de AH online bestelling aangepast, een nieuwe weegschaal besteld, koolhydraatarm brood besteld bij de bakker, een boek besteld “Diabetes overwinnen” , mijn favoriete mangosap afgezworen en dingen gekocht die wél mogen en het weekend flink gewandeld. Afvallen, bewegen en minder suikers…… Best een dingetje voor ons als Bourgondiërs, lekker eten is ons leven, maar dat zullen we hier en daar wat aan moeten gaan passen.

Vanochtend om 8 uur bij de huisarts geweest, assistente bloedsuiker geprikt, gelukkig lager van 15 naar 12, maar natuurlijk veel te hoog als de normale waarde tussen de 4-8 mmol zit. De rest van de dag hoefde ik niet te komen prikken, want dit was wederom overduidelijk Diabetes. afspraak gemaakt met praktijkondersteuner die mij er in gaat begeleiden. Huisarts vond dat ik wel moet gaan starten met medicijnen, omdat het zelf proberen een langere tijd vergt en ondertussen de andere organen aangetast kunnen worden. Voor nu 2x daags net na het eten een tablet en als ik mijn best doe en de medicijnen ook, dan kan het zo zijn dat ik later de medicijnen weer kan afbouwen. Want…. ook al is het chronisch, ik kan er vanaf komen. Daar ga ik voor !!!

2 Reacties

  • petra

    Heel veel sterkte en succes, en suikerziekte is niet niks dus ik hoop dat voeding veel voor je kan betekenen, ik doe nog steeds met je mee door geen wijn te drinken, das mijn uitdaging.Zo kunnen we elkaar motiveren hopelijk en ons veel beter voelen. Liefs van ons

    • ingridschrijft

      Dank je wel lieve Petra. We zeggen weleens: zet maar weer opt lijstje! Maar ik vind dit lijstje soms weleens genoeg. Maar ik ga mn stinkende best doen om er vanaf te komen. Qua voeding is t met name stoppen met al het lekkers en zoetigheid. Verder goede en verantwoorde keuzes betreft de voeding. Ik ga ervoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *